STUDIEREIZEN

Studiereis 2020 Seoul

Samenvatting

Locatie:

Datum: 10 tot 17 mei 2020

 • Deel bijeenkomst

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en de grootste stad van het land. In deze enorme metropolis ontmoeten moderne hoogbouw, auto’s en (K-)popcultuur de Boeddha-tempels, paleizen en straatmarkten van weleer. Seoul telt circa 10 miljoen inwoners en de metropolis in totaal circa 25 miljoen. De stad is hiermee de 4 na grootste metropool van de wereld en huisvest onder andere de hoofdkantoren van multinationals als Samsung, LG, Hyundai, Kia en SK Group. Het moderne Seoul loopt voorop op het gebied van transport en openbaar vervoer en trekt elk jaar ruim 10 miljoen bezoekers, waarmee het de 10e meest populaire bestemming ter wereld is.

Ook op ons vakgebied is Seoul spraakmakend. Het winkelaanbod in de 25 administratieve districten is enorm, met alleen al in Dongdaemun ruim 26 winkelcentra en 30.000 winkels. Daarnaast hebben de Zuid-Koreanen een grote voorliefde voor food. Ook op dit gebied is het aanbod gigantisch, waaronder een veelheid aan streetfood en de populaire Korean BBQ-restaurants.
Op het gebied van retailinnovatie is Seoul ver, heel ver. Gedreven door de toenemende invloed van streetwear, lifestyle en fashionmerken kan Seoul zelfs worden gezien als marktleider op het gebied van innovatie. Retailers in Seoul vinden fysieke winkels opnieuw uit, met een sterke focus op merkbeleving. Het draait veel meer om het creëren en cultiveren van waardevolle (en Instagram-waardige) ontmoetingsplekken en momenten, dan om het verkopen van producten.


  programma

  Tijdens deze studiereis maken wij via marktanalyses, project- en bedrijfspresentaties en locatiebezoeken kennis met de retail en retailvastgoedmarkt in Seoul. Het definitieve programma wordt in de komende tijd verder uitgewerkt en vastgesteld.

  Hoe dan ook zal sprake zijn van een grote diversiteit en zal de focus zeer sterk gericht zijn op retailinnovatie. De te bezoeken stadsdelen betreffen in elk geval het beroemde ‘retail-walhalla’ Myeongdong, het al genoemde Dongdaemun, het bruisende Gangnam (‘Gangnam Style’) en het ‘jonge’ Hongdae.

  Uiteraard zal als altijd ook ruim aandacht zijn voor cultuur en is er voldoende ruimte voor netwerkmomenten.

  Reisschema:

  Heenreis: maandag 11 mei
  Amsterdam – Seoul met vlucht KL855, vertrek 21.25 uur en aankomst 14.55 uur (12 mei);
  Terugreis: zondag 17 mei
  Seoul – Amsterdam met vlucht KL856, vertrek 00.55 uur en aankomst 05.15 uur (op zondag 17 mei).

  kosten

 • De kosten voor deze studiereis zijn vastgesteld op  € 3.595,- p.p. voor begunstigers en € 3.895,- p.p. voor niet-begunstigers.  Bij dit bedrag zijn inbegrepen:

  • retourvlucht;
  • alle (georganiseerde) vervoer ter plaatse;
  • verblijf in Novotel Ambassador Seoul Dongdaemun Hotel;
  • alle maaltijden (met uitzondering van de vrije lunches);
  • uitgebreide documentatie;
  • reisbegeleiding ter plaatse.

  Voor alle deelnemers is standaard een Economy Class ticket geboekt. Mocht u een stoel met extra beenruimte wensen dan kunt u dit verzoek aangeven bij ‘overige voorkeuren/bijzonderheden’ op het aanmeldingsformulier. Frank Braams van GI Travel zal dan contact met u opnemen om de mogelijkheden en extra kosten te bespreken.

  AANMELDEN:

  Inschrijving is mogelijk door het versturen van het volledige ingevulde aanmeldingsformulier via onderstaande roze knop. Hierbij geldt dat begunstigers van SSM Retail Platform voorrang genieten boven niet-begunstigers. Begunstigers hebben daarbij conform het Huishoudelijk Reglement recht op één gegarandeerde plaats. Ook voor niet-begunstigers geldt in eerste instantie dat wij één deelnemer per bedrijf kunnen accepteren. Deelname van een tweede persoon vanuit een organisatie is mogelijk voorzover er nog plaatsen beschikbaar zijn. Toewijzing geschiedt in dit geval door het bestuur. Het maximale aantal deelnemers bedraagt dit jaar vooralsnog 35.

  Mede gelet op de kritische annuleringvoorwaarden die door KLM en het hotel worden gehanteerd adviseren wij u om zich zo snel mogelijk en uiterlijk 10 maart a.s. aan te melden. Tot die datum kunnen wij de 35 gereserveerde plaatsen en het aangeboden tarief garanderen. Inschrijvingen na deze datum zullen opnieuw moeten worden aangevraagd, waarbij de beschikbaarheid en de alsdan geldende tarieven onzeker zijn.

   

  ANNULEREN:

 • In geval u deze reis annuleert t/m 10 maart 2020 worden annuleringskosten van €1.240,- per persoon in rekening gebracht.

  Wanneer na deze datum wordt geannuleerd zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Ditzelfde geldt indien en voor zover de reis door de deelnemer zelf, danwel door het bestuur wordt geannuleerd vanwege een calamiteit ter plaatse zonder dat sprake is van een negatief reisadvies en aldus door SSM Retail Platform aanspraak kan worden gemaakt op het calamiteitenfonds.

  Annulering van de reis kan uitsluitend schriftelijk geschieden en wel door een e-mail te sturen naar Frank Braams bij GI Travel (frank.braams@gi-travel.nl).