STUDIEREIZEN

Studiereis 2022: Seoul

Samenvatting

Locatie:

Datum:

 • Deel bijeenkomst

Door corona hebben wij deze studiereis helaas moeten uitstellen, maar het gaat er zeker van komen. Hier valt te veel te leren, dus dat willen we niet missen. Hou onze agenda in de gaten in 2022!

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en de grootste stad van het land. In deze enorme metropolis ontmoeten moderne hoogbouw, auto’s en (K-)popcultuur de Boeddha-tempels, paleizen en straatmarkten van weleer. Seoul telt circa 10 miljoen inwoners en de metropolis in totaal circa 25 miljoen. De stad is hiermee de 4 na grootste metropool van de wereld en huisvest onder andere de hoofdkantoren van multinationals als Samsung, LG, Hyundai, Kia en SK Group. Het moderne Seoul loopt voorop op het gebied van transport en openbaar vervoer en trekt elk jaar ruim 10 miljoen bezoekers, waarmee het de 10e meest populaire bestemming ter wereld is.

Ook op ons vakgebied is Seoul spraakmakend. Het winkelaanbod in de 25 administratieve districten is enorm, met alleen al in Dongdaemun ruim 26 winkelcentra en 30.000 winkels. Daarnaast hebben de Zuid-Koreanen een grote voorliefde voor food. Ook op dit gebied is het aanbod gigantisch, waaronder een veelheid aan streetfood en de populaire Korean BBQ-restaurants.
Op het gebied van retailinnovatie is Seoul ver, heel ver. Gedreven door de toenemende invloed van streetwear, lifestyle en fashionmerken kan Seoul zelfs worden gezien als marktleider op het gebied van innovatie. Retailers in Seoul vinden fysieke winkels opnieuw uit, met een sterke focus op merkbeleving. Het draait veel meer om het creëren en cultiveren van waardevolle (en Instagram-waardige) ontmoetingsplekken en momenten, dan om het verkopen van producten.


  programma

  Tijdens deze studiereis maken wij via marktanalyses, project- en bedrijfspresentaties en locatiebezoeken kennis met de retail en retailvastgoedmarkt in Seoul. Het definitieve programma wordt in de komende tijd verder uitgewerkt en vastgesteld.

  Hoe dan ook zal sprake zijn van een grote diversiteit en zal de focus zeer sterk gericht zijn op retailinnovatie. De te bezoeken stadsdelen betreffen in elk geval het beroemde ‘retail-walhalla’ Myeongdong, het al genoemde Dongdaemun, het bruisende Gangnam (‘Gangnam Style’) en het ‘jonge’ Hongdae.

  Uiteraard zal als altijd ook ruim aandacht zijn voor cultuur en is er voldoende ruimte voor netwerkmomenten.

  Reisschema:

  Heenreis: nog onbekend
  Terugreis: nog onbekend

  kosten

 • In 2022 zullen de kosten opnieuw vastgesteld worden. Er is een verschillend tarief voor begunstigers en niet-begunstigers. Bij de fee voor de studiereis zijn inbegrepen:

  • retourvlucht;
  • alle (georganiseerde) vervoer ter plaatse;
  • verblijf in Novotel Ambassador Seoul Dongdaemun Hotel;
  • alle maaltijden (met uitzondering van de vrije lunches);
  • uitgebreide documentatie;
  • reisbegeleiding ter plaatse.

  Voor alle deelnemers wordt standaard een Economy Class ticket geboekt. Mocht u een stoel met extra beenruimte wensen dan kunt u dit verzoek aangeven bij ‘overige voorkeuren/bijzonderheden’ op het aanmeldingsformulier. Frank Braams van GI Travel zal dan contact met u opnemen om de mogelijkheden en extra kosten te bespreken.

  AANMELDEN:

  De studiereis is in verband met corona verplaatst naar 2020.  Inschrijving is nog niet geopend. Wel horen wij het graag alvast als u interesse heeft. Stuur dan een mail naar info@ssmretailplatform.com.

  ANNULEREN:

 • In geval u deze reis annuleert t/m (nog te bepalen) 2021 worden annuleringskosten van €1.240,- per persoon in rekening gebracht.

  Wanneer na deze datum wordt geannuleerd zijn wij genoodzaakt de gehele reissom in rekening te brengen. Ditzelfde geldt indien en voor zover de reis door de deelnemer zelf, danwel door het bestuur wordt geannuleerd vanwege een calamiteit ter plaatse zonder dat sprake is van een negatief reisadvies en aldus door SSM Retail Platform aanspraak kan worden gemaakt op het calamiteitenfonds.

  Annulering van de reis kan uitsluitend schriftelijk geschieden en wel door een e-mail te sturen naar Frank Braams bij GI Travel (frank.braams@gi-travel.nl).